AquaVIT nr. 1 - 2022
1|2022 AQUAVIT 23 Det ultimate akevittglasset fra Riedel er nå tilbake i nettbutikken. Det var lenge fryktet at glasset skulle gå over i historien. Spesialglass for akevitt selger dessverre ikke så godt internasjonalt og etter hvert ble salgsvolumet litt for beskjedent. Nå har Riedel tenkt nytt og glasset kommer i nettbutikken om ikke så lenge. Akevitt og rom Hva har Riedel gjort? Jo, de har testet en rekke forskjellige brennevin i akevittglasset og funnet ut at glasset også er det optimale for rom. Da det selges langt mer rom enn akevitt på verdensbasis, dukket det plutselig opp et større marked for glasset og produksjonen ble tatt opp igjen. Kortere stilk I forbindelse med relanseringen er det også gjort en liten endring som de fleste ikke vil legge merke til – om en ikke setter et gammelt og nytt glass ved siden av hverandre. Da vil en oppdage at det nye glasset har litt kortere stilk (den delen du holder i), noe som ikke betyr noe for nytelsen av innholdet. Fire i stedet for to Den forrige glasserien kom i en eske med to glass. Nå er antallet i esken økt til fire, men prisen har faktisk gått ned. Veiledende pris for to glass var NOK 599, mens esken med fire glass vil ha en veiledende pris på NOK 799. Bak VinPuls står Ulf Dalheim. Han har 44 år bak seg i Adresseavisen – fra 1973. De siste årene har han drevet nettstedet VinPuls som skriver om vin, restaurant- og matbransjen – og tidvis også brennevin. Master Class-smakinger Lørdag 5. november loves det spesialseminarer og Master Class-smakinger med landets fremste destillatører, og utvalgte mikrobryggerier vil også bli invitert til å delta på festivalen. Dagen avsluttes etter planen med festivalmiddag der menyen vil bli julemat med utvalgte akevitter. Norges beste juleakevitt 2022 Hvert år kappes pressen om å kåre den beste juleakevitten. Festivalen i Trondheim går nye veier, og her er det publikum som skal være jury. Mer informasjon kommer etter hvert, og den kan leses her. Europeisk matregion 2022 Trøndelag er for øvrig European Region of Gastronomy 2022 – som første region i Norge. European Region of Gastronomy er en hyllest til en region som tar lokal mat- og drikkeproduksjon på alvor gjennom hele verdikjeden. AKEVITTFESTIVAL I TRONDHEIM Lørdag 5. november 2022 inviterer Vin- Puls til akevittfestival i Trondheim. Arrangementet går av stabelen mellom klokken 13:00 til 18:00 og gjennomføres i samarbeid med lokale akevittentusiaster. Riedel-glassene tilbake FOTO: SJUR HARBY
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy