AquaVIT nr. 1 - 2022
1|2022 AQUAVIT 3 – Vi er på jakt etter serveringssteder som holder matkulturen og akevittfanen høyt hevet, for nettopp å spre det glade bud- skap om den norske mat- og drikkekulturen, sier Leif Bendik Hustad. Sammen med Gunnar Hoff Lysholm og Hans Ingi Råheim Tryggvason utgjør han autorisasjonsutvalget i Norske akevitters venner. Gjennom autorisasjonsordningen er målet å løfte og fremme serveringssteder som er med på å fremme og synliggjøre norsk mat- og drikkekultur. Flere ganger har akevittautorisasjonen, kanskje mest som spøk, blitt omtalt som akevittens Michelin-stjerne. – Vi heier på dem som bruker norske råvarer på nye og innovative måter, både når det gjelder akevitt og mat. Et akevitt autorisert serveringssted kan like gjerne være en tradisjonell norsk restaurant, som en spennende cocktailbar. Det viktigste er at de har et godt utvalg av norsk akevitt, og kan litt om det de serverer, sier Leif Bendik. Når et serveringssted er akevittautorisert, får de det synlige beviset utdelt i en høy- tidelig seremoni – enten en fatende eller et diplom, avhengig av hva det enkelte stedet ønsker. Med en autorisasjon får man også profilering på våre nettsider og på baksiden av medlemsbladet, og Norske akevitters venner kan bidra til opplæring av de ansatte. Så hvis noen som leser dette tenker at de vet om et sted som burde akevittautoriseres, hva gjør de da? – Be dem søke, selvfølgelig! Det er veldig enkelt å sende inn søknaden via nettsidene våre, avslutter Leif Bendik, som gleder seg til å se enda flere søknader fra spennende serveringssteder i tiden som kommer. HVORFOR AUTORISERER VI? 40 i tallet, lokalisert fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord – fra Bergen i vest til Fredrikstad i øst. Vi i Norske akevitters venner har autorisert serveringssteder siden 2007, men hvorfor gjør vi egentlig det? FOTO: SJUR HARBY
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy