Background Image
Previous Page  11 / 20 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 11 / 20 Next Page
Page Background

2|2015

AQUAVIT

11

Nesodden Premium

Aquavit v.2.

Norske Akevitters Venners region

Neodden presenterte sin egen Nesodden

Premium Aquavit i fjor høst – i et opplag

på 2 000 og med destillater av lokal

sisselrot, rødhyll og eik. Fra 8. mai 2015 er

utgave to å finne i Vinmonopolets hyller,

denne gangen i fatmodnet versjon.

............................

40 volumprosent

Fatmodnet

Bestillingsutvalg

V.nr

. 1844602

50 cl

Produsent: Det Norske Brenneri

......................................................

Frantz Tandberg

Taffel Aquavit

En liten skvett gir ti manns styrke og tolv

manns vett. Frantz Tandbergs oldebarn,

Pål Tandberg, relanserer 177 år gammel

taffelakevitt. Den unike taffelakevitten

er laget etter den originale oppskriften

fra Tandbergs destillasjon i Drammen i

et samarbeid med Det Norske Brenneri.

Akevitten var i sin tid én av Norges mest

solgte akevitter og sto særlig sterkt i Oslo

og østlandsområdet. Frantz Tandberg

Taffel Aquavit er å finne på bestillings­

utvalget på Vinmonopolet fra 8. mai.

 – De siste ti årene er det kommet

veldig mange gode akevitter, men her

har vi en akevitt som er basert på en 177

år gammel resept, og det er helt spesielt,

sier Pål Tandberg. Han har hele tiden

vært genuint opptatt av å være mest

mulig tro mot det originale produktet. –

Etiketten er den samme, flaska er så lik

originalen som mulig, og oppskriften er

identisk. Dette er en akevitt som vil stå

like godt i 2015 som den gjorde i 1838.

 Frantz Tandberg Taffel Aquavitt

skiller seg ut på flere områder. Den både

smaker og dufter annerledes. – Dette

er en taffelakevitt som er lagret på en

litt spesiell måte, og den består av noen

andre ingredienser enn det som er

typisk for andre akevitter, forteller Pål

Tandberg.

 Familien Tandberg startet i 1838 sitt

brenneri i Tandberg-gården i Øvre

Storgate 18 i Drammen. Senere, i 1853,

ble virksomheten utvidet med destilleri.

Frantz Tandberg overtok destillasjons­

driften etter sin far, Andreas Martinius

Tandberg, i 1864. I dag er det Pål

Tandberg som står bak virksomheten.

............................

40 volumprosent

Ikke fatmodnet

Bestillingsutvalg

V.nr

. 2268901

70 cl

Produsent: Agder Brenneri

.............................................

Solsidens Sommer Aquavit

Solsiden av Mjøsa har fått sin egen

sommerakevitt. Det er Vømmel & Dram

som står bak lanseringen av Solsidens

Sommer Aquavit, som fra 8. mai er å

finne i Vinmonopolets hyller.

 Anders Wetten i Vømmel & Dram

forteller følgende om nyheten: Nå

kommer vi med en ny aquavit, Solsidens

Sommer Aquavit. Vi har valgt navnet

Solsiden, fordi Hamar alltid er blitt kalt

solsiden av Mjøsa – noe som selvsagt

også stemmer med geografien. Vi har

syslet med tanken på en sommerakevitt

i mange år, men har ikke klart å få til det

produktet vi var ute etter før nå.

 Bildet på etiketten er laget av en

lokal kunstner som heter Anette

Holm-Antonsen, og motivet er gamle

Storhamar gård med Domkirkeruinene og

den gamle båten «Kong Oscar» som gikk

på Mjøsa for 130 år siden.

 Akevitten er fatlagret i 16 måneder og

holder en styrke på 38 volumprosent. Den

passer perfekt til fisk og skalldyr samt

som noe attåt sommerølen!

............................

38 volumprosent

Fatmodnet i 16 mnd

Bestillingsutvalg

V.nr

. 2269201

70 cl

Produsent: Agder Brenneri

.............................................

NYEAKEVITTER

NYE AKEVITTER

n