Background Image
Previous Page  9 / 20 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 9 / 20 Next Page
Page Background

2|2015

AQUAVIT

9

MAT OG AKEVITT

n

SOMMERFRISKT

MED

RABARBRA

Rabarbra kom i bruk i Norge på 1800-tallet. Den er egentlig en grønnsak,

men søtes godt opp og brukes som frukt. De er best når de nye stilkene er

sprø og saftige og smaker aller best tidlig i sesongen.

VED EVA SØRLIE

|

FOTO: EVA BRÆND

>

TIPS FOR MAGEN:

Syrligheten kommer fra

eplesyre og oksalsyre i

rabarbra. Oksalsyre i store

mengder kan gi nyrestein,

sies det. Melkeprodukter

i samme måltid kan

nøytralisere denne

virkningen.

n

TIPS FOR HAGEN:

Rabarbra har store og

karakteriske knopper og

blomster. Hvis de høye

blomsterstenglene fjernes

på forsommeren, holder

kvaliteten på de spiselige

stenglene seg god gjennom

hele sesongen.

n