AquaVIT nr. 2 - 2022

14 AQUAVIT 2|2022 kommenterer beliggenheten og huset. – En fortelling gjør varen særegen og skaper en opplevelse av noe som er ekte. Det samme gjelder for en butikk som denne. Brødrene Berbusmel drives av brødrene Ola (baker) og Lars (kokk) Berbusmel og rommer et bakeri, et rikholdig utvalg av delikatesser og en kafé- og lunsjrestaurant. Bakerst i lokalet, ved diskene, finner du hyller fulle av lokale spesialiteter, og ikke bare fra Salten. For som byen selv er Brødrene Berbusmel også et vindu ut mot verden. Mona sier at hun og ektemannen Per Christian ofte går hit på lørdager. Brødrene Berbusmel Vi ser at de andre allerede er kommet. De sitter ved bordet og småprater. Lokalet ellers er nesten tomt nå da dagen er på hell. Det er lunt der inne. Fra kjøkkenet i bakgrunnen hører vi tallerkenklirr. Vi er fire stykker, fem om vi regner med Monas ektemann, Per-Christian Størkersen, som setter seg diskret i bakgrunnen. Foruten Mona og meg, er det altså Lars Berbusmel som nettopp nå serverer oss rykende kaffe, og André Det gaml e but i kk l oka l et rommer en ka fé, et raus t ut va l g av de l i kates ser og baker i . Brødrene Berbusme l i Bodø er et ut s t i l l i ngsv i ndu for a l t hva Sa l ten kan by på av l oka l mat . Fra vens t re : Mona Ha l sbakk , André K r i s tof fer sen og Lar s Berbusme l .

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy