Background Image
Previous Page  11 / 20 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 11 / 20 Next Page
Page Background

3|2009

AQUAVIT

11

TOMMY ØSTHAGENS

KLIPPFISK MED KREMET POTET OG

BAKT PAPRIKA

| FORSIDEBILDET |

Hovedrett for 4 personer:

150 g ferdig renset klippfisk

150 g potet i terninger

½ l melk

4 ss Crème Fraîche

1 dl fløte

1 paprika i strimler

½ rød løk i strimler

Saften av ½ sitron

1 fedd hvitløk

2 ss olje

Salt, pepper

Slik gjør du:

1.

Vann ut klippfisken over natten.

Hell av vannet, skyll godt og kok fisken

i melk i 12. minutter.

2.

Kok potetterningene møre i vann.

Hell av vannet og rør inn crème fraîche

og fløte.

3.

Surr løk- og paprikastrimler møre i litt

olje. Smak til med sitronsaft og hvitløk.

Retten kan serveres både varm og kald.

1:

Byssa på Fram slik

publikum møter den i dag.

2:

Det holder kanskje ikke

til en polferd alene, men

pemmikan og akevitt

gir Frammuseets gjester

assosiasjoner til Nansens

innsats.

3:

Frammuseet har åpnet

båten slik at publikum

kan seg om på dekk og

nede i båten. Museets

arrangementer foregår

også på selve båten.

ble liggende i Horten. Flere komiteer ar­

beidet for bevaring av skipet og i 1929 ble

båten tauet inn for reparasjon ved Framnes

Mekaniske Verksted i Sandefjord og der­

etter stilt ut i forbindelse med 1000-årsju­

bileet i Trondheim i 1930. I 1935 ble dagens

museumsbygning innviet. Fram var ende­

lig kommet på trygg grunn. Norsk polar­

historie hadde kommet hjem.

n

MAT OG DRIKKEKULTUR

n

3: