3|2009
AQUAVIT
11
TOMMY ØSTHAGENS
KLIPPFISK MED KREMET POTET OG
BAKT PAPRIKA
| FORSIDEBILDET |
Hovedrett for 4 personer:
150 g ferdig renset klippfisk
150 g potet i terninger
½ l melk
4 ss Crème Fraîche
1 dl fløte
1 paprika i strimler
½ rød løk i strimler
Saften av ½ sitron
1 fedd hvitløk
2 ss olje
Salt, pepper
Slik gjør du:
1.
Vann ut klippfisken over natten.
Hell av vannet, skyll godt og kok fisken
i melk i 12. minutter.
2.
Kok potetterningene møre i vann.
Hell av vannet og rør inn crème fraîche
og fløte.
3.
Surr løk- og paprikastrimler møre i litt
olje. Smak til med sitronsaft og hvitløk.
Retten kan serveres både varm og kald.
1:
Byssa på Fram slik
publikum møter den i dag.
2:
Det holder kanskje ikke
til en polferd alene, men
pemmikan og akevitt
gir Frammuseets gjester
assosiasjoner til Nansens
innsats.
3:
Frammuseet har åpnet
båten slik at publikum
kan seg om på dekk og
nede i båten. Museets
arrangementer foregår
også på selve båten.
ble liggende i Horten. Flere komiteer ar
beidet for bevaring av skipet og i 1929 ble
båten tauet inn for reparasjon ved Framnes
Mekaniske Verksted i Sandefjord og der
etter stilt ut i forbindelse med 1000-årsju
bileet i Trondheim i 1930. I 1935 ble dagens
museumsbygning innviet. Fram var ende
lig kommet på trygg grunn. Norsk polar
historie hadde kommet hjem.
n
MAT OG DRIKKEKULTUR
n
3: