AquaVIT nr. 3 - 2018
3|2018 AQUAVIT 19 FOTO: SJUR HARBY Vilt Akevitt med kantarell En norsk fatmodnet akevitt etter tradisjonell norsk produksjonsmetode fremstilt av utsøkte krydderdestillater og aromauttrekk fra kantareller, samt en kantarell i hver flaske. En perfekt ledsager til alle typer viltretter, gjerne sammen med smørstekte kantareller. Også vel egnet alene som avec. Produsert av Egge gård as for Rosmersholm as. 50 cl | 12 g/l sukker | 40 % Smak deg gjennom norske akevitter i Adventkassen fra Det Norske Brenneri. I salg fra slutten av september. Her kan du åpne en luke hver dag og få en smak av forskjellige akevitter – både lagrede og ulagrede. Inneholder blant annet Arvesølvet, Hellstrøm, Høvding, Tramp i Klaveret, Urtekilden, Jeger-Snaps og mange av de lokale akevittene som produseres av Det Norske Brenneri i Grimstad. Bestillingsutvalget: 7864408 Ivar L. Løne, mannen bak smalahove- og smaladram, døde tidligere i sommer. Løne etterlater seg et stykke norsk mat- og drikkekultur. I mange tiår har Løne drevet Smalahovetunet på Voss. Siden 1997 har de vært landets eneste produsent av det tradisjonsrike smalahovet, og sammen med Arcus laget Løne landets første smaladram. Gilde Smaladram, den gang «God Gamal Smaladram», er resultatet av at Løne ønsket en dram han kunne servere gjestene som kom på besøk på Smalahovetunet, som passet godt til smalahovet. Smala er noe unikt, og fettet på dette dyret har et høyt smeltepunkt. Det var derfor nødvendig å lage en akevitt som er tilpasset smalagildet. Sammen med Arcus laget Løne derfor en kraftig akevitt med en solid alkoholprosent som skulle takle fettet –slik at man fikk seg en god natt søvn etter å ha spist alt som spises skal; øyet og hodet og det som hører med. Denne akevitten er også den første akevitten, der etikken ble skrevet på nynorsk, av selveste Arne Brimi. Derav det opprinnelige navnet God Gamal Smaladram. Årets adventkasse Smalahovekongens Smaladram Vollen akevitt i Maud-utgave Dette for å feire at polarskipet endelig er kommet hjem til Norge og Vollen, der hun ble bygget for 100 år siden. Dette var Roald Amundsens polarskute, men hun sank i Nordvestpassasjen i Canada og lå under vann i 85 år. I fjor ble Maud hevet, og lørdag 18. august ankommer hun Vollen igjen – etter et langt slep over havet. Vollen Akevitt er fatlagret og produseres av Det Norske Brenneri for ildsjeler i Vollen. Bestillingsutvalget: 7645002 50 cl | 40 % vol FOTO: DET NORSKE BRENNERI
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy