AquaVIT nr. 3 - 2018

8 AQUAVIT 3|2018 Hvor skal vi begynne? Fredagskvelden, da byen kokte av folk? Lørdagens byvandring i sentrum med lokale regnbyger? Et sam­ stemt Akevitting eller trikketuren til Lian restaurant samme kveld med festmiddag og underholdning ved studentersangkoret Pirum fra NTNU ? 57 delegater Vi starter med det viktigste, Akevittinget. Det gikk av stabelen i en varm og tidvis litt klam konferansesal på Hotell Augustin i Trondheim sentrum. Til stede var 57 stemmeberettigede delegater fra hele landet. Før vi startet på formalitetene, satte Odd Johan Nelvik fra Det Norske Brenneri oss i stemning med sin statusrapport. Han presenterte de gode nyhetene som venter oss fra den kanten på flasker frem mot jul, urtedyrkingen på Dømmesmoen og de internasjonale prisene som drysser over akevitter, gin og whiskey fra Grimstad for tiden. Ved godt mot Men så var det alvor. Presidentskapets års­ beretning redegjorde for en sunn og frisk organisasjon i medvind. Vi har penger på bok og vi rundet nylig 8 000 medlemmer. Dessuten, vi har fått nye hjemmesider, interessen for norsk akevitt, eller skal vi hellersinorskmat-ogdrikkekulturgenerelt, er på stigende kurs. Vi er på Instagram og 5 600 følger oss på Facebook, men målet er at vi skal være 10 000 medlemmer i 2020. Klarer vi det? Det er ikke godt å si, men årets vervekampanje ga oss 230 nye medlemmer. Hanne Sjue fra Vestfold ble den som vervet flest. Henne kan vi takke for at medlemsregisteret teller hele 48 nye navn. Vestfold var også den regionen som samlet sett hadde vervet flest. Vestfold kan skilte med 103 nye akevittvenner! Nytt presidentskap Så var det valget. Den korte versjonen var at alle som sto på valg i Presidentskapet tok gjenvalg med Atle Minothi som president, se eget punkt. Det eneste nye navnet finner vi valgkomiteen, der Stine Borgersen fra Hedmark erstatter Øistein Wien. Engasjement Ellers var det engasjement i salen denne dagen. Arrangementskalenderen på nett og Aqua VIT var savnet og ble etterlyst. Det ble forslått at oppfølgingen av de autoriserte spisestedene delegeres til regionene. Det savnes en sentral bildebank med illustrasjoner som harmonerer med lovgivningen for alkoholreklame på Face­ book. Fra Grenland kom det forslag om et økonomisk tilskudd til dem som ønsker å etablere nye regioner. Fra presidentskapets side ble det redegjort for verktøykassen som nå er under utarbeidelse. Det vil si enkle presentasjoner om norsk akevitt, mat- og drikkekultur som regionene kan laste ned til eget bruk i formidlingsøyemed. Dessuten, hvordan skal vi rekruttere neste generasjon? Er folk under 30 år en mål­ gruppe for Norske Akevitters Venner. Konklusjonen ble ja. Hvem skal ellers føre arven og engasjementet videre? Andre saker Presidentensgodtgjørelsevidereføresuten endringer, og Atle Minothi presenterte en skisse til et studieløp for akevittsommelier i regi av Norske Akevitters Venner? Det er ingen sak å bli vinkelner i Norge, men hvor lærer en å sette akevitt til mat? Forslaget ble applaudert og skal arbeides videre med. 1. 6. 2. 7. FOTO: SJUR HARBY FOTO: LARS OLE ØRJASÆTER FOTO: LARS OLE ØRJASÆTER FOTO: ØISTEINWIEN FOTO: ØISTEINWIEN

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy