Background Image
Previous Page  4 / 36 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 4 / 36 Next Page
Page Background

4

AQUAVIT

4|2014

Fra hele landet kom det delegater til årets

Akevitting som gikk av stabelen på Eids­

voll verk 20.–21. september i år. Vertskap

var Eidsiva akevittlag, som hadde lagt

opp til et program i Grunnlovens tegn.

Det startet lørdag morgen med om­

visning i Eidsvollsbygningen, der vi ble

introdusert for både kokkepikens hverdag,

eidsvollsmennenes klager over kost og

losji og den nyrestaurerte bygningen som

huset Riksforsamlingen i 1814. Deretter

fortsatte programmet på Stallgården,

familien Mathiesens imponerende ride­

hus med staller, vognskjul og garasjer,

syd for Eidsvollsbygningen. President

Per Harald Grue ønsket delegatene vel­

kommen, før Haaken Mathiesen på vegne

av Mathiesen Eidsvold Værk ga en kort

orientering om firmaet, bygningen og

vognsamlingen. President Kjell Tømmer­

ås ønsket velkommen på vegne av Eidsiva.

Før fagseminaret startet, ble Akevitt­

tinget formelt åpnet. Til ordstyrer ble

prelat i

NAV

sentralt, Per Fallang, valgt,

mens president Torild Tjærnås Hoel fra

Glommabredden og styremedlem i Eidsiva,

Sonja Sjøli, ble utpekt til å signere møte­

protokollen. Etter oppropet og en kort

redegjørelse for

NAV

s medlemsvekst – vi

var ved årsskiftet 2013–2014 7 337 med­

lemmer, fordelt på 43 regioner.

Fagseminar

Seminaret rommet fire innlegg. Først ut

var utviklingsprosjektet om norsk øl og

dyrking av norsk humle i regi av Bioforsk

og Valdres gardsbryggeri ved Ingvar Hage

og Tor Einar Rogne. Hege Ramseng fra

Bryggeri- og drikkevareforeningen gjorde

deretter rede for hva dette prosjektet i

årene fremover vil bety for utviklingen av

Hvor ellers skulle årets akevitting

ha gått av stabelen,

om ikke på Eidsvoll?

TEKST OG FOTO: SJUR HARBY

n

AKEVITTINGET 2014

AKEVITTINGET2014

NORSKE AKEVITTERS VENNERS PRESIDENTSKAP

OG ADMINISTRASJON ETTER AKEVITTINGET 2014

Presidentskap:

President: Per Harald Grue

970 33 526

pharagru@online.no

Visepresident: Hans Chistian Bangsmoen 909 24 847

hans.c.bangsmoen@gmail.com

Seremonimester/skåleansvarlig: Ingvar Hage 917 79 022

ingvar.hage@bioforsk.no

Skriver: Anne Karine Statle

971 27 462

anne.statle@lofotenmat.no

Forvalter: Nina Bøhnsdalen

924 32 823

ninabohnsdalen@yahoo.no

Prelat: Per Fallang

945 00 999

per.fallang@hoff.no

Styremedlem: Hege Ramseng

920 31 080

hege.ramseng@drikkeglede.no

Varamedlemmer:

Øyvind Bergene - Lågendalen

915 44 242

oyvind.bergene@bgeo.no

Anne Margrete Rødevand - Oplandske

415 26 304

rodevand@online.no

Kirsti Pernille Indreeide - Romsdal

922 34 820

kpi@online.no

Sekretariat:

Redaktør, AquaVIT: Sjur Harby

488 97 714

sjur.harby@norsk-akevitt.org

Daglig leder: Lars Ole Ørjasæter

23 15 85 00

post@norsk-akevitt.org

norsk øl. Deretter var det presentasjon av

NAV

s store boksatsing dette året,

Gyldne

øyeblikk

, ved redaktøren selv, Unn Karin

Olsen. Til slutt informerte Lars Ole Ørja­

sæter om det nye medlemsregisteret på

nett som

NAV

nå introduserer.

Regnskap og årsberetning

President Per Harald Grue gjennomgikk

årsberetningen og konstaterte at med­

lemsveksten går rette veien. Ved års­

skiftet regnet han med at vi vil være

rundt 7 500 akevittvenner landet rundt.

Antall regionavdelinger vokser også, og

sponsorinntektene i 2014 beløper seg til

NOK

480 000. Ved utgangen av 2013 var 22

spisesteder autorisert av

NAV

.

 Etter valget, se egen boks, la president­

skapet frem en uttalelse på vegne av årets

Akevitting, der

NAV

støtter regjeringens

initiativ om å gi produsenter og grossister

tillatelse til å informere om øl, akevitt og

mat. Se uttalelsen i sin helhet på side 3.

 Akevittinget ble avsluttet med fest­

middag på Hurdal syn- og mestringssenter

vedHurdalssjøen. Søndag inviterte Eidsiva

til det gjenoppførte lysthuset ved Feiring

jernverk, som Carsten Anker på Eidsvoll

verk opprinnelig lot oppføre i årene rundt

1800. En imponerende, frivillig innsats

ligger bak prosjektet som var en del av

årets grunnlovsjubileum.

n