Bilag til AquaVIT nr. 2 - 2021

52 Palmer Group ble stiftet 17. februar 1997 og har gått fra å være en ren vin- handler til å bli en offensiv aktør innen vin, brennevin og øl i alle salgskanaler. De er i dag et team på 16 stolte medarbeidere fordelt utover på fire datter­ selskaper. Palmer Spirits ble etablert i 2012 og er ett av datterselskapene i Palmer-gruppen. Palmer har riktignok hatt brennevin i porteføljen siden 2001 og da spesielt med flere basislistinger fra Cognac­ produsenten Chateau Montifaud og Sans Rival Ouzo. Tilbake i 2014 startet eventyret med egne merkevarer og leieproduksjon hos utvalgte norske og utenlandske destillerier/tapperier. Siden de ikke har sine egne produksjons­ fasiliteter, har det vært viktig for Palmer å ha en åpen og god dialog med flere destillerier rundt om i Norge. I begyn- nelsen ble samarbeidet opprettet med Det Norske Brenneri med ulike akevitter. Deretter startet samarbeidet med Aurora Spirit Distillery med flere akevitter. Sammen med Himkok/ Storgata Destilleri ble det også startet et gin-prosjekt. Alle samarbeidsprodusent­ ene har i en årrekke hjulpet Palmer å lansere produkter av meget høy kvalitet. Fordelingen har vært slik at Palmer har hatt ansvaret for alle innsatsvarene, ideer, smaksprofil og design, mens destilleriene har stått for produksjon av selve innholdet og tapping. Selskapet Palmer Spirits er preget av en yngre og dynamisk kultur, med et selvstendig preg og høyt fokus på produktkunnskap. Videre strategi for selskapet er å videreutvikle og styrke porteføljen på egne merkevarer. Kjell Aukrust I starten var det norsk akevitt i fokus med merker som Ankerdram Aquavit og Jeger Aquavit laget hos Det Norske Brenneri. De siste årene har Palmer blant annet utviklet Husholdnings Gin i samarbeid med Himkok i Oslo og Reodor Felgens Flåklypa Spesial Akevitt med Aurora Spirit Distillery i Lyngseidet. Palmer har samarbeidet med Aukrust- stiftelsen i snart 20 år og har lansert flere produkter med Kjell Aukrust sine karakterer som tema. Disse har lenge vært populære på det norske markedet, ikke minst blant samlere. Sist i rekken av nyutgivelser fra Palmer er Onyx Crystal Gin, hvor produksjonen er hos Oslo Håndverksdestilleri. Kommersiell direktør for Palmer Spirits er Morten Hofseth-Olsen. Morten ønsker til å slutt å framheve at drinkmiksing med norske produkter, og da spesielt akevitt, er et spennende tema. – Hvorfor ikke prøve en Akevitt Dill & Agurk Long Sour som består av 4 cl Flåklypa Akevitt, en god kvast fersk dill og 6 cl Limonade (kjøp gjerne ferdig på matbutikken). Disse ingrediensene ristes på is i en shaker og siles over i et høyt drinkglass med isbiter og tre agurkskiver liggende nedi glasset. Topp med en dæsj sitronbrus (for en litt søtere variant) eller sodavann (for en litt syrligere variant). Pynt gjerne med mer fersk dill, avslutter direktør Hofseth-­ Olsen med et smil. Etablert: Palmer Spirits 2012/Palmer Group 1997. Leieproduksjon hos: Aurora Spirit Distillery, Himkok/Storgata Destilleri, Det Norske Brenneri og Oslo Håndverksdestilleri. Produktkategorier: Akevitt, gin, vodka, rom. Kontaktdata: E-post: morten@palmer.no Telefon: 901 85 230 Nettside: www.palmer.no Annet: Importør og produsent av vin, øl og brennevin. Palmer Spirits, Oslo

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy